+316-236 234 24info@katinhetbakkie.comSatellietbaan 29H, 2181MG Hillegom

FAQ

Bent u een gediplomeerd of gecertificeerd dierenpension ?

JA ! Naast meer dan 30 jaar ervaring met het houden van katten, zijn wij in het bezit van een VAKBEKWAAMHEIDSDIPLOMA. Dit diploma hangt in onze hal. Daarnaast zijn wij ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en is het verblijf van katten gemeld bij het Ministerie van Landbouw/Rijksdienst voor Ondernemend Nederland onder UBN nummer 6430203.

Ik wil graag een keertje vooraf komen kijken waar mijn kat terecht komt?

Wij begrijpen het goed als u voordat u definitief reserveert, een keertje op afspraak wilt komen kijken bij ons pension of even persoonlijk wilt kennismaken. Om teleurstelling te voorkomen:

u kunt ons pension NIET binnentreden omdat wij willen voorkomen dat mensen -natuurlijk onbedoeld- ziektes mee naar binnen nemen en katten besmetten met een virus. Onze kattenverblijven zijn al meer dan 12 jaar vrij van ziektes en dat willen wij graag in uw belang en dat van anderen voorkomen;
Wij hebben geen “BUITEN” omdat wij willen voorkomen dat katten daar ziektes oplopen. Als u perse wilt dat uw kat ook naar buiten kan tijdens zijn verblijf bij ons, raden wij u aan een ander pension te zoeken;

Wat zijn de kosten om mijn kat bij uw pension te laten verblijven?

Kijk voor de actuele tarieven op onze pagina Reserveren

Kunt u tijdens het verblijf foto’s van mijn kat emailen of whatsappen ?

Liever niet. Soms levert dit voor uw kat, die net aan het wennen is, extra stress op. Maar ook andere katten ervaren dit niet altijd als prettig.

Stel dat er plotseling iets tussen komt?

Dan zijn de annuleringsvoorwaarden van toepassing. Sommige mensen zijn zo overtuigd van de overmachtsituatie waarin zij verkeren (wat wij zelf persoonlijk ook oprecht betreuren!) dat ze ons dreigen met een negatieve review online omdat wij ons “zo star gedragen”. In veel gevallen zijn we wel zo coulant dat we een tegoedbon geven voor de volgende keer terwijl ons dit geld kost maar doen wij dit wel van harte !

Bij thuiskomst STINKT onze kat vreselijk !

Wij vinden het -vanzelfsprekend- belangrijk dat uw kat netjes hygiënisch schoon blijft tijden zijn verblijf bij ons. De hilariteit wil alleen dat veel katten, nadat ze bij ons binnenkomen, zich erg op hun gemak voelen als zij -veilig- kunnen blijven in een van de vele kattenbakken die voor hun klaarstaan. U begrijpt dat die bakken regelmatig -zoals dat hoort- schoongemaakt worden maar soms riekt een gast naar zo’n bak. Ga ons dan alsjeblieft niet beschuldigen van onhygiënische toestanden maar heb hier een beetje begrip voor ? Dank u wel.

Bij het brengen of afhalen van onze kat werden we aan de deur door een buurvrouw aangesproken.

Wij vinden het vreselijk dat dit gebeurd is. Deze vrouw probeert ons al, sinds te opening, op een zeer kwaadaardige manier te beschadigen en hangt de meest vreselijke verhalen over ons op met kletspraatjes en roddels. Wij hebben inmiddels juridische maatregelen tegen haar genomen. Ook proberen wij kwaadaardige roddels van Google Reviews verwijderd te krijgen maar stuiten hierbij op een enorme hoeveelheid onwil en burocratie. Onze welgemeende excuses hiervoor en wij hopen op uw begrip.

Ik heb een andere vraag !

Email of bel ons dan gewoon even? We zijn je graag van dienst.